Veel belovende start Virtual Reality bij Verkeersschool Kennedy

26 januari 2021

Veel belovende start Virtual Reality bij Verkeersschool Kennedy Het is nog nieuw: DRI-VR. Het is een Virtual Reality training die wordt ingezet als onderdeel van de rijopleiding B. Als een van de eerste rijscholen in Nederland is rijschool Kennedy in Amsterdam gestart met een pilot. Wie weet kan jij het komende maanden wel testen. In dit blog vertellen we je meer over wat DRI-VR is en waarom wij dit een interessante leermethode vinden.

Bewezen effectief Virtual reality toegepast in de rijopleiding is nieuw, maar de positieve effecten ervan zijn al bewezen. Het SWOV, Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, deed er in 2018 al onderzoek. Wat bleek is dat jongeren getraind met virtual reality, veel beter reageren op gevaren dan jongeren die zonder virtual reality zijn getraind. Een greep uit de onderzoeksresultaten: jongeren herkennen gevaren beter, hebben minder snelheidsovertredingen, zijn vaker gestopt voor verborgen stopborden, minder betrokken bij botsingen en verbeteren aanzienlijk hun kijkgedrag.

Deze resultaten zijn voor ons reden genoeg om te starten met een test. DRI-VR: hoe werkt het? DRI-VR is een virtual reality training, waarmee leerlingen thuis 6 weken lang moeilijke situaties kunnen beleven. Door de 360 graden bril is de beleving net echt en dus een mooie voorbereiding op je echte rijlessen. Het is dus geen vervanging van rijlessen, maar een aanvulling. In korte tijd kunnen leerlingen veel meer meemaken. Ook de moeilijke situaties die zich niet makkelijk voordoen tijdens de rijles. In de testperiode, in de maanden februari en maart, gaan we ervaren wat onze leerlingen ervan vinden en hoe we DRI-VR goed kunnen inbouwen in de opleiding. Onze verwachting is dat wij rond maart DRI-VR in alle pakketten zullen doorvoeren. Wil je meer weten over DRI-VR? Neem een kijkje op www.dri-vr.nl

Contactgegevens:
Verkeersschool Kennedy
Rijnstraat 90
1079 HM Amsterdam
Tel. 020 - 644 4302
E-mail: info@verkeersschoolkennedy.nl

Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur
Zon- en feestdagen gesloten
98% van onze klanten bevelen ons aan! Wil je weten wat ze over ons schrijven? Klik dan op onderstaande button
Verkeersschool Kennedy is aangesloten bij de